Ulkoikkunat ja ovet

Ulkoikkunat

Asukkaan velvollisuus on huolehtia ikkunoiden kunnossapitämisestä. Taloyhtiöissä yhtiö maksaa ”ulommaisen ikkunan” kunnostuksen mutta asukkaan täytyy ilmoittaa kunnostustarpeesta sellaisen huomattuaan.

Huurtuvat ulkoikkunat ovat usein merkki joko sisäikkunan lämpövuodosta tai ulkoikkunan tukkeutuneista tuuletusrei´istä – tai molemmista. Muitakin pienempiä tekijöitä on mutta huurtuma on kuitenkin selvä merkki ikkunan huoltotarpeesta.

Älä vaihda ikkunoita hätäpäissäsi. Vanhat ikuunat saa toimiviksi paljon edullisemmin. Ikkunoiden uusiminen ei aina ole taloudellisesti paras ratkaisu.

Jos päätät maalauttaa puiset ikkunat niin tiivisteiden tarkastus/vaihto kuuluu asiaan.

Ikkunoiden tiivisteet

Silikonitiivisteet lienevät parasta mitä markkinoilta saa… mutta harvasta rautakaupasta ja ”vain”  100m rullissa. Rautakauppojen K ja P -profiiliset tiivisteet ovat toimivia ratkaisuja. Ne kestävät mielestäni hyvin ikkunan huoltovälin (10-20v). Mittaa ensin tiivistettävän ikkunaraon suuruus ja vasta sen jälkeen osta joko P tai K-profiilin liimapintaista tiivistenauhaa. Liian ohut ei tiivistä, liian paksu ei mahdu!

HUOM! Kun tiivistät, niin sisäikkunan tiivistät 100% tiiviiksi kun taas uloimman ikkunan täytyy ”falskata”.

 

Omakotitalon ikkunoiden huoltomaalaus käynnissä

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<== lue lisää remonttiasiaa vasemman reunan linkeistä