* Maalaus ja tapetointi

Seinien maalaus ja tapetointi – jokamiehen oikeus.

Mutta jos aikaa on vähän, mielenkiintosikin maalausta ja pohjatöitä kohden on niin ja näin niin jätä homma suosiolla meille.

Sisäkattojen maalaus on oma taiteen lajinsa, mikä vaatii tietoa katoista ja niihin sopivista maaleista sekä oikeasta maalaustavasta.

99% kirjavista katoista johtuu väärästä tavasta maalata niitä. Harvoissa tapauksissa ikkunasta taittuva valo ja katon epätasainen pinta luovat illuusion kirjavuudesta.

Seinien tapetointi

Tapetointi on mennyt viime vuosina harppauksin eteenpäin. Tapettilaatuja on paljon. Apua sopivan tapetin valintaan kannattaa kysyä ammattilaisilta. Suosittelen RTVn myymälöitä. Niissä on oikeaa asiantuntemusta eikä näennäisosaamista kuten …

On paperia, vinyyliä, esiliisteröityjä, akryylia, palstaantuvia, nonvowenia, kuviokohdisteisia, ilman kuviokohdistusta, pesun kestävää, pyyhkimisen kestävää jne…

Esimerkkinä TI-remontoijalleNonVowen tapetit. Elämän helpottajia sillä tasoitustyön tarve on huomattavasti pienempi kuin perinteisillä ohuilla paeritapeteilla. Liisterikin telataan suoraan seinään eikä vetyttämistä tarvita. Se on itse asiassa jopa pahasta hyvää lopputulosta ajatellen.

Kuvien retrotapetit perinteisiä liisterillä vetytettäviä paperitapetteja.

Seinien ja kattojen perus- sekä erikoismaalaus

Maalaamisessa onnistuu monesti itsekin kun muistaa kaksi seikkaa: maali ei ole tasoite sekä levitä maalia kerralla riittävän paksu kerros.

Sablonimaalattuja kuvioita ja rajauksia nuoren neidin WCssä.

                                           
Hulppean ”kartanon” porraskäytävän seinät ja yläaulan otsapinnat maalattuina.

 

 

 

Katon maalaus lyhyesti

Aloita ikkunalta. Käytä riittävästi maalia. Osta vain kattomaalia,  ei pohjamaalia. Kaksi ristikkäistä märkää-märälle vetoa. Viimeisin veto aina päävalon suuntaisesti. Päätä veto aina tuoreeseen pintaan. Helppoa! Eikö

 

<== lue lisää remonttiasiaa vasemman reunan linkeistä