Keittiökalusteet

Keittiökalusteiden uusiminen

Kokemukseni mukaan keittiökalusteet uusitaan yleensä 15-25 v välein. Syitä remonttiin on monia mutta parinkymmenen vuoden aikana keittiökalusteissa alkaa näkyä vahentumisen merkkejä, toiminnallisuus ei vastaa nykyaikaa, kodinkoneille ei ole tilaa jne…

Olipa syy mikä tahansa niin hyvä lähtökohta on kysyä itseltään: Miksi haluan uusia kalusteet?  Mitä haluan parantaa keittiössäni: ulkoäköä, toimivuutta, väritystä, vai mitä? Kun tiedät vastauksen, niin sinun on helpompi aloittaa remontin pohdinta ja budjetointi.

Vinkki miten onnistut keittiöremontissasi

* mieti ja listaa paperille miten haluaisit muuttaa keittiötäsi, mitä kodinkoneita tai apulaitteita tarvitset, montako hyllyä kaapeissasi yhteensä on (=hyllymetrit)  jne…

Pienkoneet: mikrouuni, vedenkeitin, leivänpaahdin, kahvinkeitin, tietokone, yleiskone ruoanlaittoon, tehosekoitin, munankeitin jne…

Suuremmat koneet: jääkaappi, pakastin, astianpesukone, uuni ja erillinen keittötaso vai liesi, viinikaappi, haluatko nostaa uunin ja astinapesukoneen ylemmäs jne…

Varusteet: tarve siivouskomerolle, miten lajittelet jätteet, liesituuletin, pesuallas vai tiskipöytä (1-1½-2 -altainen) jne…

Sähköistys: millaiset valot haluat keittiöön, mistä haluat ne sytyttää ja sammuttaa

* paljonko olet halukas maksamaan muutoksesta

* tutustu remonttisivuihini

* Soita ja pyydä ilmaiselle kotikäynnille.  Ilmainen eikä sido mihinkään!

Pienimmän haitan periaate – keittiö ½-hintaan

Jutellessani asiakkaideni kanssa törmään usein toteamukseen, että keittiöremontti on kallista ja työlästä toteuttaa.  Joskus näin onkin mutta ei läheskään aina. Pienimmän haitan periaatteeni tarkoittaa sinulle rahan säästöä.  Se tarkoittaa myös ajan säästöä. Eikä sotku ja epäjärjestyskään rasita hermojasi.

Käytyäni sadoissa keittiöissä olen huomannut, että  keittiöiden ikääntyessä niiden rungot – ne paljon parjatut lastulevyrungot – ovatkin ehjiä ja hyväkuntoisia mutta ovet ja työtasot ovat jo ehtoon puolella. Teet keittiössäsi hyvää ruokaa mutta jotain parannettavaa siinä mielestäsi on. Tarve kalusteremontille saattaa siis olla olemassa. Mutta miksi uusisit kaikki kalusteesi, kun vähemmälläkin voit selvitä?

Säästä aikaa ja rahaa

Pienimmän haitan periaatteeni mukaisesti teetät  vain tarpeelliset muutokset – et muuta. Rahaa ja aikaa säästyy! Saat keittiösi ½-hintaan. Saat uuden keittiön jopa päivässä.

Keittiöliikkeet pakkomyyvät sinulle uusia keittiöitä

Perinteiset keittiöliikkeet tarjoavat sinulle aina täydellisen kalusteremontin. Ne haluavat myydä sinulle uutta ehjää vanhan ehjän tilalle.  Joskus se on järkevää mutta ei läheskään  aina. Miksi heittäisit kaiken vanhan mutta ehjän pois ja ostaisit uutta ehjää tilalle? Ei tunnu järkevältä – eihän!

Entrataan nykyinen keittiösi tälle vuosituhannelle

Keittökalusteidesi muunneltavuus on sisäänrakennettuna niihin.  Omiin valintoihisi ja mieltymyksiisi pohjautuen vanhan ” kasarikeittiösi” pystyy helposti muuttamaan moderniksi keittiöksi. Keittiöksi mikä täyttää nykypäivän vaateesi toimivuuden, tilankäytön ja ulkonäön osalta.

Kaapeista saa tehtyä laatikoita

Vanhan keittiön toimivuuden parantaminen on yllättävän edullista. Hankalasti käytettävä alakaappi tai komero on muutettavissa laatikoiksi vaihtamatta itse kaapin runkoa. Hyllyjen tilalle asennetaan mekanismit laatikoille. Sama kaapin runko voi olla siis joko tavallinen kaappi tai helppokäyttöinen hiljaa sulkeutuva laatikosto valintasi mukaisesti.

Mitoitus ei hankaloita muutosta

Joskus kuulet puhuttavan kalusteiden vakiomitoista mutta … kyllä tyhjänpäiväistäkin puhetta maailmassa saa olla. Totuus on toinen. Nykyisten kalusteidesi mitat eivät ole ongelma. Kaikki mitat käyvät ja ne ovat sovitettavissa tarpeisiisi.

Sinulle paras ratkaisu ilmaiseksi

Mitään nyrkkisääntöä parhaasta vaihtoehdosta ei ole. Soita minulle ja pyydä keittiöösi. Keskustelujemme pohjalta pystyn suosittelemaan ja tarjoamaan sinulle sopivimman ratkaisun – uusit koko keittiön, hankit keittiön ½-hintaan tai et tee mitään. Käyntini ei maksa mitään eikä velvoita sinua mihinkään. Päätös on sinun.

Vastaa orava-kysymykseen. Säästät rahaa!

Miksi haluat vaihtaa vanhat ehjät kaapin rungot uusiin ehjiin kaapin runkoihin?

KEITTIÖ ½-HINTAAN TARKOITTAA

* vähemmän hakattua metsää

* vähemmän turhaa jätettä

* hyötykäytät vanhaa

* olet aito luonnonystävä

 

Muutama malli keittiösuunnitelmista

 

Asiakas kaipasi lisätilaa keittiöön. Kuvan saareke oli heille toimivin ratkaisu.

 

 

 

 

 

Keittiötä suurennettiin purkamalla kevyt väliseinä. Havainnekuva taloyhtiön remontti-ilmoituksen liitteenä.

 

 

 

”Valokuva” keittiöstä.

 

<== lue lisää remonttiasiaa vasemman reunan linkeistä