* Ulkotyöt

Ulkotöiden sesonki on luonnollisesti lämpimänä ja lumettomana aikana. Lähtökohtaisesti ulkotöitä voi tehdä läpi kesän. Toki rankat sateet tai muuten pitkät sadejaksot vaikeuttavat töiden tekemistä.

Maalausten osalta kesä alkaa usein jo huhtikuussa ja päättyy vasta loka-marraskuussa. Tosin vuodethan eivä ole sisaruksia, joten ajallista vaihtelua alku- ja loppupäissä on.

Maalaussään keskeinen mittari on vuorokauden keskilämpötila: Kun se on yli +5 C niin on “kesä”. On syytä muistaa, että maalin kuivumien ja tarttuminen voi muodostaa riskin ”rajalämpötilan” läheisyydessä.

Kesäikana töiden määrä ja monipuolisuus vaihtelee hyvinkin paljon. Pitkät valoisat päivät mahdollistavat lisätuntien tekemisen ja auttaa näin sadeviiveen kiinniottamista. Ulkotöiden osalta on hyvä myös muistaa, että liian kuuma ja ennen kaikkea suora auringonpaiste ei ole hyväksi maalaustöille. Ongelmia syntyy jos maali kuivuu liian nopeasti ja ”väärinpäin”.

Kesäisin tehtävät rakennukset ja rakennelmat vaativat melko usein viranomaisluvan mutta kun asian hoitaa kuntoon jo keväällä niin sekään ei ole ongelma.

Kesäisin myös jatkuu monet sisätyöt entiseen malliin, joten työvoimapula estää ajoittain töiden ajoittamisen asiakkaalle parhaasen aikaan. Ongelmalta välttyy parhaiten, kun tekee sopimuksen riittävän ajoissa loppukeväästä.

 

<== lue lisää remonttiasiaa vasemman reunan linkeistä