Vesikatto

Korjaamme ja uusimme kattoja

Talon viides julkisivu? Vesikatto. Muita neljää julkisivua huolletaan ja maalataan säännöllisesti. Yllättävän usein pientaloja, joiden omistajat eivät ymmärrä, että kattoakin on huollettava.

Säännölliset huoltotyöt pidentävät katon ikää olipa kyseessä mikä materiaali tahansa. Yleisimmät kattomateriaalit ovat muovipinnoitetut tai maalatut peltikatteet, poltetut savipohjaiset tiilet, bitumipohjaiset katteet sekä kuitusementtikatteet. Katon huoltoväli, hoito- ja kunnossapitotyöt luonnollisesti vaihtelevat materiaalin mukaan. Yhtälailla auringon vaikutus, puuston roskaava vaikutus vaikuttavat asiaan.

Katolle mennessä on syytä käyttää turvavaljaita. Käyttökelpoiset valjaat maksavat pari sataa, joten melko halpa tapaturma- tai jopa henkivakuutus.

Suurimmat kohteemme ovat olleet Malmin teollisuusalueella kahden 800 m2 teollisuushallin peltikaton uusimiset.

Poistimme ensin vanha ns. ”konesaumakaton”. Korjasimme vuotojen vaurioittamat kattorakenteet. Lisäsimme yläpohjaan 100mm mineraalivillaa. Koolasimme kattotuolit ja ruoteet uudelleen. Asensimme aluskatteen kondessivettä varten. Lisäsimme riittävän tuuletusraon, mikä vanhasta rakenteesta puuttui ja oli keskeisiä syitä ongelmiin.

Lopuksi peitimme katon Weckmanin profiilipellillä. Vesikourut ja lumiesteet kuuluivat urakkaan. Tilaajat saivat mitä halusivat: katto pitää, energiaa säästyy eikä kondenssivesi enää haittaa.

 

Pientalon katemateriaalin vaihto

Kaikella on aikansa – myös katon vedenpitävyydellä.

Loiva huopakatto päästi vettä läpi ja lopulta sisään asti. Onneksi vuotokohta löytyi heti talon päädystä, jolloin märkien eristeiden vaihto on helppoa.

 

Yhdessä asiakkaan kanssa päätimme asentaa  vanhan huopakatteen päälle uuden Weckmanin Elegant rivikatteen.

Asensimme uudet kestopuiset juoksut vanhojen kattotuolien kohdille. Niiden päälle poikittain uudet ruoteet. Vanha huopakatto toimii kondenssisuojana.

Savuhormi ja muut läpiviennit viimeistellään peltikatteen asennuksen jälkeen.

Samalla asennetaan ”piipulle hattu” suojaamaan hormimuurausta veden, ilman ja ”polttokaasujen” rapauttavalta yhteisvaikutukselta.

 

Maalaamme kattoja

Maalaamme myös peltikattoja. Usein maalaamme myös seinät ja tarkistamme sadevesijärjestelmän.

Mansardikattojen maalaus on melko haastavaa. Loivat osuudet tehdään turvavaljastyönä. Jyrkemmät osuudet henkilönostimella tai telineeltä. Kuvan talon takapuolelle nostin ei mahtunut, joten telineet olivat käytössä.

 

 

<== lue lisää remonttiasiaa vasemman reunan linkeistä